Home

Laatste nieuws

Coronavirus

Inline image

 

Leiderdorp, 5 maart 2020

 

Betreft: aangescherpt GGD-advies inzake coronavirus

 

 

Beste ouders/verzorgers van kinderen op de scholen van de PCBO,

 

Afgelopen maandag informeerden wij u over hoe wij omgaan met het coronavirus.

We hebben daarbij gesteld dat wij de richtlijnen van de RIVM en de GGD volgen.

 

In het landelijk advies van de GGD is nu een aanscherping. Dit advies is nu dat wanneer iemand in de afgelopen weken in een gebied* is geweest waar het coronavirus heerst, of in contact is geweest met besmette mensen én lichte luchtwegklachten heeft, hij of zij beter een of meerdere dagen thuis kan blijven om te zien hoe de klachten zich ontwikkelen.

Het gaat om de klachten hoesten en/of kortademigheid (ook zonder koorts) die binnen 14 dagen verschijnen. U begint met tellen van de 14 dagen vanaf de dag van thuiskomst. Klachten die verschijnen ná 14 dagen, duiden niet op het coronavirus, maar op een ander griepvirus.

 

Onze scholen zullen vanaf morgen de ouders van kinderen die in besmette gebieden zijn geweest, dan wel in contact zijn geweest met besmette personen én bovenstaande symptomen vertonen, verzoeken hun kind thuis te houden.

We doen dit met oog op de volksgezondheid in het algemeen en die van de ons toevertrouwde kinderen en onze medewerkers in het bijzonder. Deze maatregel blijft van kracht voor zowel kinderen als medewerkers zolang het GGD advies blijft gehandhaafd, naar verwachting in ieder geval nog een week.

 

We vragen ouders die afgelopen weken (inclusief de voorjaarsvakantie) in Noord-Italië zijn geweest, dit te melden bij de leerkracht en/of schooldirecteur, zodat we in gezamenlijkheid preventief oog kunnen houden op de gezondheid van de kinderen.

 

Voor algemene vragen over het coronavirus kunt u bellen met het landelijke nummer van het RIVM: 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00-20.00 uur).

 

Wij vertrouwen erop u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd en hopen op uw begrip.

 

Peter Laman

Directeur/bestuurder PCBO Leiderdorp

 

 

 

*China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran, Noord-Italië.

 

Inline image

't Bolwerk staakt op 30 en 31 januari 2020!

In vorige weekbrieven hebben we u reeds geattendeerd op de voorgenomen nieuwe staking van basis- en voortgezet onderwijs op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Reden is dat het kabinet niet bereid is om structurele middelen ter beschikking te stellen om de aantrekkelijkheid van werken in het onderwijs te vergroten. Dit heeft invloed op de kwaliteit van het onderwijs voor onze kinderen, nu en in de toekomst. Er is zeker reden om ons zorgen te maken.

 

De afgelopen weken is door het schoolteam gesproken over deelname aan de staking. Daarbij kennen we een duidelijk dilemma. Ook wij zijn van mening dat er iets aan de steeds groter wordende problemen moet gebeuren. Maar staken en daarmee onze kinderen (en u als ouder) niet kunnen bieden waar we tot op het bot toe gemotiveerd zijn, is niet makkelijk en doen we niet graag.

 

Uiteindelijk bleek een grote meerderheid van het team te kiezen voor deelname aan de staking, niet voor hun eigen salaris, maar omdat vergroten van de aantrekkelijkheid van het onderwijs op den duur de meeste zoden aan de dijk zet. Wij hopen op uw begrip, we staken voor goed onderwijs aan uw kinderen!!

 

Dit betekent dat we op donderdag 30 en vrijdag 31 januari onze deuren sluiten. 

 

Afbeeldingsresultaat voor staking onderwijs 30 31 januari

annulering staking 6 november

Kalender

<< March 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
       
2425262728291
       
2345678
       
9101112131415
       
16171819202122
       
23242526272829
       
303112345

v

telraam

x

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences