Laatste nieuws

Opening rookvrij schoolplein op Unity tv

https://youtu.be/1xuv7Nlozpo

 

Via bovenstaande link kunt u het filmpje gemaakt door Unity tv bekijken van de opening van het rookvrije schoolplein gisteren.

 

8 april 2019 

LEIDERDORP - Een rookvrije omgeving. Steeds meer sportverenigingen en scholen willen het, zo ook basisscholen de Hobbit en Bolwerk in Leiderdorp.

De kinderen zijn er erg blij mee ‘ik woon hier dichtbij dus ik ben erg blij dat ik het dan niet meer ruiken. Ook zijn de kinderen blij omdat hun ouders roken en dit nu niet meer kan op school. Wethouder Angelique Beekhuizen is het gerook ook meer dan zat. ‘We willen dat er niet in het zicht van de kinderen gerookt wordt, en we willen dat de kinderen het roken niet meer zullen zien en het daardoor het ook niet normaal gaan vinden’.

 

Bassisschool De Hobbit en 't Bolwerk rookvrij

9 aprilLees verder
Schoolplein rookvrij!!

Heeft u de bordjes al zien hangen?? Sinds vandaag is het schoolplein van 't Bolwerk en de Hobbit officieel rookvrij!

Samen met de gemeente Leiderdorp zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk kinderen kunnen opgroeien in een rookvrije omgeving. 

De opening vond plaats om 12 uur door de wethouder van Leiderdorp. Na een mooie toespraak van de directeur van de Hobbit heeft de wethouder het bordje onthuld. Het Leiderdorps weekblad was aanwezig en ook een camera van Unity tv. 

 

8 aprilLees verder
Techniek atelier 'gierige graaiers'

Iedere vrijdagmiddag komt juf Barbara bij ons op school voor de ateliers techniek. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 kunnen elke 4 weken kiezen voor een nieuw atelier, dus ook voor techniek. De afgelopen ronde hebben ze 'gierige graaiers' gemaakt, een spaarpot met een gierig monster dat muntjes graait.

Ze zijn prachtig geworden!!

8 aprilLees verder
Rookvrij schoolplein

't Bolwerk en de Hobbit hebben vanaf de week van 8 t/m 12 april een rookvrij schoolterrein!

 

In deze week zal de onthulling van de bordjes feestelijk plaatsvinden. Niet alleen op ons schoolplein, maar ook op de schoolpleinen van de Willem de Zwijger en de inpandige kinderopvang van FloreoKids, school Kastanjelaan en de inpandige kinderopvang van FloreoKids en het plein van school Regenboog, basisschool de Hasselbraam en de inpandige kinderopvang van FloreoKids.

 

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf het nieuwe schooljaar/invoerdatum een rookvrij schoolterrein. Er mag dan nergens meer op het schoolplein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

 

Waarom een rookvrij schoolterrein?

 

Vanaf 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken.

Wij vragen u ook om zelf niet te roken buiten het schoolplein bij de ingang van het plein of/en bij het hek (optioneel), in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen.

Alvast onze dank voor uw medewerking! Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen.

 

14 maartLees verder

Kalender

<< mei 2019 >>
madiwodovrzazo
       
293012345
       
6789101112
       
13141516171819
       
20212223242526
       
272829303112

v

telraam

x

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren