Gezamenlijke activiteiten

Schooljudo
Kracht van Schooljudo op 't Bolwerk

Kinderen Skills for Life meegeven!

Aankomende week is alweer de laatste judoles in de eerste ronde van 4 lessen voor de kinderen van de groepen 1 t/m 3 op basisschool 't Bolwerk in Leiderdorp. Samen met Schooljudo.nl zijn we daar dit jaar voor het eerst mee begonnen. Uniek in Leiderdorp! Een beetje spannend was het wel, de eerste les. Maar nu kunnen de kinderen niet wachten tot de volgende les. Een echte judomeester stond er in de gymzaal die ervoor zorgt dat de kinderen met respect en vertrouwen kennis maken met judo. Bij Schooljudo draait het om 6 essentiële thema's; vertrouwen, respect, beheersing, samenwerken, weerbaarheid en discipline. Er is ook een zevende waarde. Plezier. De katalysator van de rest. Het thema vertrouwen staat niet alleen bij de lessen van schooljudo centraal, maar staat deze periode centraal in de hele school. Het past perfect binnen onze leerlijn Normen en Waarden. 


Met Schooljudo leveren we een belangrijke bijdrage aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Voor alle leerlingen van de groepen 1 t/m 3 op de scholen van de PCBO in Leiderdorp.  Met echte judomatten en complete schooljudopakken toveren we de gymzaal van de school om tot een dojo en zorgen we voor een totaalbeleving. Dit jaar doen we dit voor het eerst. 4 lessen na de herfstvakantie en 4 lessen na de voorjaarsvakantie.

 
 
Verkeersactie
Opening schooljaar Veilig Verkeer Nederland 22 augustus 2017 

 

Wethouder Kees Wassenaar kwam speciaal vandaag naar 't Bolwerk toe om samen met de kinderen het schooljaar te beginnen met een belangrijke boodschap. Let goed op in het verkeer!! Om dit luister bij te zetten heeft de wethouder samen met de kinderen heel hard geroepen dat het schooljaar weer is begonnen, zodat heel Leiderdorp het kon horen. Daarna hebben we het feestelijk afgesloten door met z'n allen bellen te blazen.
 

 

3 oktober optocht 30 september 2016

Donderdagmiddag 29 september zijn de groepen 7 en 8 op de fiets naar de Garenmarkt in Leiden gegaan. Van 12.45 tot 14.00 hebben we de kelen schor gezongen onder de bezielende leiding van burgemeester vd Werf. Wat een fantastisch feest is dit toch ieder jaar weer!

Vrijdagochtend 30 september stonden alle groepen (m.u.v. groep 7, die had gym en ging na de gym 3 oktober liedjes zingen in de Ommedijk) klaar voor de 3 oktober optocht van ’t bolwerk. Vele belangstellenden stonden langs de route en traditiegetrouw zaten er een paar gaten in de optocht. De optocht werd voorgegaan door de burgemeester en zijn vrouw, perfect neergezet door Marik en Manouk uit groep 8.

Iedere klas had voor een land gekozen. Nadat iedere klas een rondje had gelopen hebben we met z’n allen het Geuzenlied nog een keer gezongen. Wat een mooi begin van de 3 oktoberviering!

Uiteraard is er geen 3 oktober zonder hutspot. Dank alle ouders die de heerlijke jutspot hebben bereid voor de klassen. Er is van gesmuld!

Dank ook aan de Albert Heijn (Winkelhof) voor de sponsoring van een gedeelte van de ingrediënten van de hutspot!

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren