Rookvrij schoolplein
14 maart 2019 10:15

't Bolwerk en de Hobbit hebben vanaf de week van 8 t/m 12 april een rookvrij schoolterrein!

 

In deze week zal de onthulling van de bordjes feestelijk plaatsvinden. Niet alleen op ons schoolplein, maar ook op de schoolpleinen van de Willem de Zwijger en de inpandige kinderopvang van FloreoKids, school Kastanjelaan en de inpandige kinderopvang van FloreoKids en het plein van school Regenboog, basisschool de Hasselbraam en de inpandige kinderopvang van FloreoKids.

 

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf het nieuwe schooljaar/invoerdatum een rookvrij schoolterrein. Er mag dan nergens meer op het schoolplein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

 

Waarom een rookvrij schoolterrein?

 

Vanaf 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken.

Wij vragen u ook om zelf niet te roken buiten het schoolplein bij de ingang van het plein of/en bij het hek (optioneel), in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen.

Alvast onze dank voor uw medewerking! Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen.

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren