Zendingsproject

Ieder jaar houden wij een inzameling voor een goed doel. We hopen dat iedereen weer gaat meesparen. Het project dat we dit schooljaar gaan ondersteunen is "Byounique" in Malawi, Afrika. In de loop van het jaar werkt de school mee aan een kerkdienst waarin dit goede doel ook aan de orde komt.


Team van hulpverleners in Malawi. Links Anita Tiggelaar, oprichtster van stichting Malawi.

Waarom bestaat stichting Byounique?

Byounique begeleidt kinderen en jongeren die in hun buurt overlast veroorzaken of die in politiecellen of jeugdgevangenissen zitten. Wij doen dit omdat de meeste kinderen en jongeren in Malawi in de problemen komen omdat ze heel arm zijn en omdat ze bij de politie en in de gevangenis heel slecht behandeld worden. Daardoor hebben ze zonder onze hulp eigenlijk geen kans op een goede toekomst. En dat mag natuurlijk niet, want kinderen hebben nog een heel leven voor zich. Wij geven ze met onze steun een 2e kans om toch een gelukkig leven te krijgen.

 


Klas in de gevangenis

De meeste kinderen die wij begeleiden zijn al op de basisschool gestopt met leren omdat de ouders het schoolgeld niet konden betalen of omdat de kinderen de ouders moesten helpen om geld te verdienen. Maar in Malawi is er bijna geen werk en als je nog zo jong bent is werk vinden natuurlijk helemaal moeilijk. Dus gaan de kinderen rondhangen en uit verveling problemen maken of dingen stelen om eten te kunnen kopen. Als ze dan gepakt worden hebben ze een groot probleem:

In de politiecellen:

de politie schreeuwt tegen de kinderen en slaat ze
krijgen de kinderen geen eten/drinken en kunnen zich niet wassen 
kunnen ze  hun ouders niet bellen
zitten ze met heel veel kinderen of vaak zelfs volwassenen opgesloten
In de rechtbank:

hebben ze niemand die hun in de rechtbank helpt
sommige kinderen worden opgesloten terwijl ze niets hebben gedaan
kinderen krijgen hele hoge straffen voor kleine delicten
In de jeugdgevangenis:

worden ze vaak uitgescholden of geslagen
Hebben ze maar 1 setje (vaak kapotte) kleding
krijgen ze ongezond eten en dat is elke dag precies hetzelfde: bonen met maïspap
krijgen ze hun ouders en broertjes en zusjes vaak jaren niet te zien
leren ze niets 
Welke projecten doet stichting Byounique?

De regering van Malawi heeft weinig geld en vooraal weinig kennis over goede behandeling van kinderen. Dus helpen wij die kinderen en dat doen we op verschillende manieren:

we helpen kinderen in probleemwijken bijvoorbeeld door met de ouders te zorgen dat de kinderen weer naar school gaan;
we bezoeken kinderen in de politiecel en bellen de ouders zodat die hun kunnen komen helpen;
we begeleiden jongeren in de jeugdgevangenis door ze sociale vaardigheden te leren, door ze praktijkonderwijs te geven en door de ouders naar de gevangenis te brengen zodat ze eindelijk weer met elkaar kunnen praten;<
we leren politiemensen en gevangenisbewakers hoe ze kinderen goed moeten behandelen en we controleren dat ze dit ook echt doen;
we praten met mensen van de regering zodat ze zorgen dat de situatie van de kinderen verbetert, want dat is hun werk.
De afgelopen jaren hebben we zo al heel veel kinderen en jongeren geholpen. Die zijn nu heel gelukkig en veroorzaken helemaal geen problemen meer. Zo heeft Raphael zijn middelbare school afgemaakt en gaat hij nu verder leren om leraar te worden. Kingston heeft leren lassen en heeft nu een klein bedrijfje. Mussa woont niet meer op straat, maar bij zijn moeder en gaat elke dag naar school; hij is 1 van de slimste kinderen van de klas!


Diploma uitreiking

Als je meer wilt lezen over onze stichting, dan kan dat via onze website en via Facebook.

Facebook: stichting Byounique

http://byounique.nl

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren