Inloggen

PCB 't Bolwerk

preview
Weekbrief 3
Studiedag

Aanstaande maandag, 20 september,  is de school gesloten. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

 

Op de studiedag komen onderwerpen aan de orde waarmee we dagelijks in alle klassen bezig willen zijn: 

 

1) Cognitieve ontwikkeling en sterke kennisoverdracht, waar professor Kirschner zijn visie op  geeft; 

2) Het actief en vooral efficiënt volgen van de ontwikkeling van onze jongste leerlingen;

3) Het versterken van leesmotivatie.

 

Als we blijvend aandacht besteden aan bovenstaande elementen geven we kinderen echt iets van waarde mee, in onze blijvende groei van goed naar uitstekend onderwijs! 

 

dfbaeRg

Privacy

Beeldmateriaal en privacy

 

We zijn blij dit schooljaar weer vaker (groot)ouders en andere belangstellenden te mogen verwelkomen bij alles wat er op school gebeurt. Gelet op de ontwikkelingen zullen we u dit schooljaar hopelijk nog regelmatig kunnen uitnodigen!

 

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 zijn er ook voor scholen extra regels gekomen voor het maken en bewaren van beeldmateriaal. Aan het begin van het schooljaar vragen we daarom uw toestemming voor het gebruik van foto's van de kinderen, bijvoorbeeld in de weekbrief.

 

Graag vragen we ook uw aandacht hiervoor, als ouder/verzorger. Foto's en video's die op school van de kinderen worden gemaakt, kunnen enkel voor privégebruik zijn. We willen voorkomen dat er foto's van de kinderen in/rondom de school in appgroepen of sociale media verschijnen. Niet alle ouders hebben hier immers toestemming voor gegeven.

 

Als school zullen wij ervoor zorgen dat er bij alle (bijzondere) schoolse activiteiten foto's verschijnen in de blogs op het afgeschermde ouderportaal.

 

Tot slot nog dit: Wilt u ook rekening houden met onze leerkrachten? Ook zij hebben recht op privacy en vinden het niet altijd fijn om (ongevraagd) te worden vastgelegd. Alvast bedankt!

 

efvqerq

HIRO

Nieuw dit jaar is HiRO, een nieuwe lesmethode gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling voor het Primair Onderwijs.

Het ondersteunt het erkende programma Schooljudo in het creëren van een veilig pedagogisch klimaat.

 

De afgelopen jaren hebben de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 jaarlijks een aantal judolessen gevolgd. Dit hebben de leerlingen en de leerkrachten als zeer positief ervaren. Het is een mooie aanvulling op ons waardengedreven onderwijs en Trefwoord. We waren dan ook verheugd dat deze methode zich heeft uitgebreid met lessen voor in de klas, passend bij ons waardengedreven onderwijs. Zo creëren we een mooie samenhang tussen deze, al ingezette methodes. 

 

Schooljudo gelooft dat dit de basis vormt om ieder kind en elke klas in zijn kracht te zetten. De nieuwe methode brengt Schooljudo, bewegend- en ervarend leren met de zeven Schooljudo waarden de klas in. De zeven waarden zijn: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier. Stuk voor stuk belangrijke waarden voor iedereen. Het op maat gemaakte programma is toegespitst op de wensen en behoeften van elke klas voor een volledig schooljaar. Zowel in het klaslokaal als op de judomat. In de bijlage vindt u meer informatie over deze methode.

 

Rond de voorjaarsvakantie zullen alle groepen starten met de 8 fysieke judolessen.

Foto 

Ateliers

Gisteren zijn de ateliers weer van start gegaan. De groepen 5 t/m 8 hebben met veel plezier meegedaan aan een door hen zelfgekozen atelier. Vanaf morgen doen ze per toerbeurt een atelier techniek, dans en drama op de middagen. Morgen starten we met de groepen 5 en 6. Voor de vrijdagateliers hebben we vakdocenten gevonden bij de Rode Sneakers (dans), Jeugdtheaterhuis Leiderdorp (Drama) en Technika10 (techniek).

 

3rf13qer

Belangrijke data
Informatieavonden: 13 september - 24 september
Studiedag, school gesloten: 20 sep, hele dag
Kamp groep 8: 28 sep - 1 oktober 2021
Vrije dag Leidens Ontzet: 4 okt, hele dag
Kinderboekenweek: 6 oktober - 17 oktober 
Schoolfotograaf: 13 oktober 08:40 - 12:30
Roostervrije dag groep 1 t/m 4: 15 okt, hele dag
Herfstvakantie: 16 okt - 24 oktober 2021
 
Wist u dat er in het ouderportaal Schoudercom een kalender/agenda te vinden is? Wij plaatsen daarop steeds de belangrijkste activiteiten op school. Het is mogelijk om (via Instellingen in de app) deze kalender te synchroniseren met een eigen digitale agenda van bijv. Google of Outlook!
 
dfbvdf
Ingezonden
Kiplekker

Wat is Kiplekker?
Een gevarieerd programma voor kinderen met (matig) overgewicht die samen een hoop lol gaan maken tijdens leuke beweeglessen en workshops over gezond leven. Klik op de link hieronder, of bekijke de bijlage voor meer informatie over dit project.

 

Nieuwsbrief Project kiplekker- GGD

 

gfsbhstgba

Webinar Kinderen en (on)line pesten

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert het webinar Kinderen en (online) pesten.  Dit gratis webinar wordt gegeven op dinsdag 28 september 2021 door Tischa Neve, een bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige en is voor alle ouders van kinderen van 4 – 14 jaar in de regio Hollands Midden. Tischa zal in het webinar vooral aandacht besteden aan wat ouders kunnen doen. Een webinar vol met tips! Meer informatie vindt u op onze website.

 

In de bijlage vindt u een nieuwsbriefartikel en een uitnodiging.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking,

 

Met vriendelijke groet,

 

Thalia Romani de Wit

Coördinator CJG cursusbureau

 

  1. 088 254 23 84
  2. organisatie@cjgcursus.nlinfo@cjgcursus.nl
  3. www.cjgcursus.nl