Inloggen

PCB 't Bolwerk

preview
Weekbrief 5
Biebouders gezocht!!!!

Op maandag en vrijdag zijn we dringend op zoek naar ouders die een aantal keer per jaar willen helpen in de schoolbibliotheek. We willen lezen graag stimuleren bij de kinderen, daarbij is het gebruik van onze bieb van groot belang!! Houdt u ook zo van lezen? Vindt u dit ook belangrijk? Geeft u zich dan op!! OPgeven kan bij Anneke van Vliet. annekevanvliet@pcboleiderdorp.nl

 

dfazv

 

Schoolfotograaf

Woensdag 13 oktober komt de schoolfotograaf weer op school. De intekenlijst voor de broertjes/zusjes foto's is vanmorgen verstuurd. Alle portretfoto's van de leerlingen zullen woensdag worden gemaakt. Ook de groepsfoto's, behalve van groep 6 en groep Lieveheersbeestjes. Op vrijdag 15 oktober wordt de groepsfoto van deze groepen gemaakt omdat de juffen op woensdag niet op school zijn. Het verzoek van de fotograaf is om de kinderen GEEN witte kleding aan te doen. Wilt u daar rekening mee houden?

 

egf3tgf3

Actie schoenendoos

Actie4kids!!!   Voor jou…. van mij…..                   

 

Dit najaar organiseren wij weer de grote schoenendoosactie en we vragen jullie om weer mee te doen: Vul die schoenendoos! Met elkaar kunnen we een heleboel kinderen in arme landen heel blij maken. Zo leren wij om met hen te delen en daar worden wij zelf ook blij van.

 

Neem een gewone schoenendoos en versier de doos en het deksel (apart), of beplak deze met leuk inpakpapier of kaftpapier.  Dan ga je de doos vullen met allerlei leuke spulletjes, bijvoorbeeld:

 

  • schoolspulletjes: schriften, pennen, potloden, kleurpotloden, gum, puntenslijper, 

liniaal, kleurboek, schrijfblok, etui, enz. 

  • klein speelgoed: pop, kleine bal, puzzeltje, springtouw, knuffel, autootje, 

knikkers (vanaf 5 jaar), pet, ballonnen, muziekinstrumentje, enz.

  • toiletspulletjes: haarstrikjes, zeep, tandpasta met tandenborstel, spiegeltje,

washandje, kam of borstel, toilettasje, sieraden, enz. 

- ook kan er in: T-shirt, tasje, slippers, plastic beker

 

LET OP DE VOLGENDE DINGEN:
-Geen snoep of etenswaren! Geen oorlogsspeelgoed! Geen speelgoed dat op een batterij werkt! en geen varkentjesknuffel! 

-het deksel en de doos moeten apart blijven (dus niet vast- of dichtplakken), houd ze bij elkaar met een (post)elastiek. 

-Kies of je een doos wilt maken voor een jongen* of een meisje en voor welke leeftijd: van 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. 

-Zet s.v.p. op de doos of deze voor een jongen* of een meisje is en voor welke leeftijd. Etiketjes hiervoor zitten in de folder, maar als je die (nog) niet hebt, plakken wij het etiketje er later op. 

-Het versturen van al die dozen kost heel veel geld, daarom vragen we per doos € 5.- als bijdrage in de verzendkosten. Doe het geld in de envelop (onder het elastiek) op de doos.

- *Ieder jaar worden er minder dozen voor jongens gevuld dan voor meisjes, daarom een extra oproep om óók dozen voor jongens te vullen!

 

Door mee te doen aan deze leuke actie, leren wij allemaal - groot en klein - om te delen. (Je kan ook eigen spulletjes in de doos doen). En delen van je rijkdom is delen in de blijdschap van alle  kinderen die een schoenendoos krijgen. Ook is het voor deze kinderen een teken dat er in een ver land kinderen en hun ouders aan hen denken!

 

De schoenendozen kunnen ingeleverd worden op school t/m vrijdag 5 november a.s.!!

 

Op de website www.actie4kids.nl vind je leuke ideeën om je schoenendoos persoonlijker te maken. Je kan bijvoorbeeld een foto van jezelf of een leuke kaart in de schoenendoos stoppen. 

De kaart moet wel in het Engels geschreven worden, velen van jullie kunnen dit best zelf….

 

Heb je nog vragen, stel ze ons!  En alvast bedankt voor alle inspanningen!

 

De schoenendozen kun je op school inleveren maar ook bij:

 

Tineke Roest Achthovenerweg 41A Leiderdorp 541 25 13 / 06-24 49 71 90

Schoolfruit

We zijn weer geselecteerd voor de EU fruitdagen! Vanaf 15 november ontvangen we 20 weken lang, 3 dagen per week, fruit voor de kinderen. Meer info volgt.

 

gsb ar

Belangrijke data
Schoolfotograaf: 13 oktober 08:40 - 12:30 en vrijdag 15 oktober de groepsfoto voor groep 6 en Lieveheersbeestjes
Roostervrije dag groep 1 t/m 4: 15 okt, hele dag
Herfstvakantie: 16 okt - 24 oktober 2021
 
Wist u dat er in het ouderportaal Schoudercom een kalender/agenda te vinden is? Wij plaatsen daarop steeds de belangrijkste activiteiten op school. Het is mogelijk om (via Instellingen in de app) deze kalender te synchroniseren met een eigen digitale agenda van bijv. Google of Outlook!
 
dfbvdf
Ingezonden
Voetbaldagen

Inline image

Theater vierdaagse

dfavqearvqer

De  Theater4daagse 

 

Bij Jeugdtheaterschool Theaterplaats  

Kom jij ook weer vier dagen lang in de  

herfstvakantie acteren, zingen, bewegen en dansen in het theater? 

 

18 t/m 21 oktober 2021 

Tijdens de Theater4daagse krijgen Kinderen van 8 t/ m 12 jaar de kans om in de vakantie intensief theater les te  volgen. Vier dagen lang acteren, bewegen, dansen en zingen. Leuk en leerzaam! De  Theater4daagse wordt gegeven door professionele theaterdocenten Heléne Kok, Manouk  Martens en Robin Wolkers. Met de groep maken de docenten binnen vier dagen een  kleine theaterpresentatie. 

 

Tijd 9.00 uur tot 13.30 uur  

Locatie In het Theater in de Sterrentuin, van Diepeningenlaan 96 Leiderdorp 

Prijs € 160,- (inclusief een drankje en een versnapering) 

Aanmelden info@theaterplaats.nl / www.theaterplaats.nl