Schoolbrengweek
16 september 2019 - 22 september 2019

Eerste SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek: 16 tot en met 20 september

 

't Bolwerk doet hieraan mee!! We zijn aangemeld. Zie hieronder de lessuggesties. Dit komt deze week ook in de weekbrief te staan.

Al 17 jaar organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. De dag is in de loop der jaren uitgegroeid van een lokale actie tot een evenement in de hele provincie Zuid-Holland. Vorig jaar deed een recordaantal van 200 scholen aan de Schoolbrengdag mee. Dit jaar groeit de dag nog verder, tot de SCHOOLBRENGWEEK.

Een week waarin we ouders en leerlingen oproepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:

  • Goed voor je gezondheid en bewegen bevordert je leerprestaties,
  • Goed voor de verkeersveiligheid bij school,
  • Goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen,
  • Goed voor het milieu,
  • en het is nog eens leuk ook!

4 voordelen van lopen fietsen

De Schoolbrengweek Monitor

Inventariseer met onze digitale ‘Schoolbrengweek Monitor’ hoeveel leerlingen er lopend, op de fiets zijn gekomen of met de auto zijn gebracht. Ook handig wanneer u later in het schooljaar nog eens wilt monitoren hoe het staat met het haal- en brenggedrag. Maak uw account aan op schoolbrengmonitor.nl

Bekijk hier een korte uitleg en hier de uitgebreide handleiding.

 

Lestips en meer

Onder downloads vindt u lessuggesties om invulling aan de Schoolbrengweek te geven. Maar ook uw reguliere lesmethoden bieden veel ideeën. Kerndoelen die passen bij de Schoolbrengweek zijn:

  • Mens en Samenleving: Verkeer
  • Natuur en Milieu
  • Wetenschap en Techniek
  • Ruimte

Maar laat onze suggesties uw eigen creativiteit niet in de weg staan!

U vindt hier ook suggesties voor artikelen in uw nieuwsbrief en een persbericht om iedereen te laten weten dat u meedoet aan de Schoolbrengweek.

 

De belofte voor ouders

Samen met de Fietsersbond*) organiseren wij dit jaar tijdens de Schoolbrengweek de ’belofte’.
Ouders kunnen vanaf 1 september 2019 op de website belofte.schoolopseef.nl aangeven dat zij in de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school zullen komen.
Je hoeft niet te beloven altijd met de fiets te gaan (mag natuurlijk wel), maar wel om vaker te kiezen voor de fiets of lopen. Of je het nu doet voor de ervaring van je kinderen, voor betere schoolprestaties, voor de verkeersveiligheid, het milieu of voor je eigen gezondheid: de belofte maakt je bewust van alle voordelen van het fietsen.
De school met (naar verhouding) de meeste beloften wint ook nog eens een mooie prijs!
Vergroot je winkans: nodig andere ouders van de school ook uit om de belofte te doen. Zit je in een WhatsApp-groep van school? Deel deze actie dan met andere ouders en vergroot zo de winkans van jullie school.!

Het fietsende schoolkind
*) In september zet de Fietsersbond het fietsende schoolkind centraal. Hoe eerder een kind begint met fietsen, hoe groter de kans is dat hij of zij dat blijft doen tot op late leeftijd. Meer informatie over het fietsende schoolkind vindt u hier
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren